Restaurointikohteita juuri nyt

Tältä sivulta voit lukea kuulumisia ja seurata missä teemme entisöintitöitä tällä hetkellä. Konservoinnin toimialue on laaja ja restaurointikohteet mielenkiintoisia. Vanhat restauroitavat rakennukset ovat toinen toistaan kauniimpia tai huonommassa kunnossa.


Uusia tuulia

Yrityksen toiminta on tällä hetkellä murroksessa. Olen aloittanut korjaussuunnittelijana toisessa yrityksessä ja Konservointi L. Salli urakoi ensi kesänä vain ennalta sovitut työt.  Teemme jatkossakin pienempiä asiantuntijatehtäviä ja konservointeja, mutta isommat urakoinnit ohjaamme yhteistyökumppaneillemme.

Uusi yritys, jossa työskentelen on Insinööritoimisto Conditio. Yritys on kerrassaan hieno, työkaverit mukavia ja kokeneita ammattilaisia. Tuon Conditioon mukanani uudenlaista osaamista korjausrakentamista ja omaa osaamistani konservoinnista arvostetaan.

Kohti uusia haasteita!
Olemmehan edelleen yhteydessä.

 

Ikkunan korjauskurssi

Opi ikkunoiden kunnostus henkilökohtaisella kurssilla rakennuskonservaattori Laura Sallin opissa.

Työtä tehdään ja firma pyörii, mutta kaikki on lähtenyt liikkeelle rakkaudesta rakennusperintöömme. Opetan mielelläni esimerkiksi ikkunoiden korjausta ja opetus muotoillaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Alla Tiian Raution palaute opetuksesta.

"Intensiiviohjaus Laura Sallin työtiloissa antoin minulle varmuuden siitä että osaan kunnostaa taloni ikkunat itsenäisesti. Sain ammattilaisen kokemuksen, osaamisen ja vinkit oman työskentelyni tueksi. Työstimme yhdessä ikkunoitani ja katsoimme välineeni kuntoon. Sain myös keskittyä itselleni vaikeilta tuntuneisiin osuuksiin kuten lasittamiseen ja kittaamiseen. Yksilöllinen kuntoarvio ikkunoistani oli myös erittäin tarpeellinen. Voin nyt sanoa että ikkunoiden kunnostaminen ei olekaan rakettitiedettä vaikkakin aikaa vievää. Uskon että ilman Lauran apua olisin lopettanut kunnostusurakkani vaikeilta tuntuvien osuuksien kohdalla sillä kokemattomana en tiennyt oikeita työtapoja. Nyt uskon itseeni ja kykyihini. On myös helpottavaa tietää että jatkossa tiedän mistä saan apua kun sitä tarvitsen.

Suosittelen Laura Sallin konsultointia lämpimästi jokaiselle omatoimikunnostajalle. Lauran asiantuntemus on vahvaa ja hänellä on aito halu jakaa osaamistaan muille. "

Kiitos Tiia!

Mäntän Klubi - yksi tarina historian sivuilta

Kävin Mäntän klubilla ohjeistamassa kuinka he voivat itse huoltaa ja kunnostaa ikkunoiden karmeja. Aina siihen ei tarvita konservaattoria ja rakennusrestauroijaa. Siitä syystä opetan ja kurssitan myös mielelläni ihmisiä ikkunoiden kunnostuksen saloihin. Tavoite on että rakennukset säilyvät kauniina ja toimivina.

Tämäkin talo on kokenut historiansa aikana kaikenlaista. Mäntän Klubi on nähnyt hienon väen seuraelämää, teatteria, sodan ja se on myös toiminut sotasairaalana. Nykyään tiloissa on ravintola ja majoitustoimintaa. Siellä työskennellessäni ostin rakennuksen historiaa käsittelevän kirjan ja löysin hauskan tarinan sotasairaalan ajoilta.

"Mänttäläinen 16-vuotias Keijo Riihonen sai töitä klubilta 2. maailmansodan aikaan, jolloin klubi toimi sairaalana. Keijo oli yritteliäs mies ja tienasi hieman taskurahaa sivutoimilla. Erään potilaan vaimo oli tullut käymään, jolloin potilas tuli kysyneeksi, olisiko heillä mahdollisuus löytää rauhallista paikkaa kahdenkeskisille asioilleen. Klubin alakerta oli halkojen puutteessa tyhjä, joten Riihonen järjesti asian ja sai tarvitsijalta myös hyvän palkkion. "Vuokraustoiminta" jatkui kunnes päivystäjäksi sattui uskovainen mies, joka kanteli komendantille yöllisistä havainnoistaan. Riihonen paljastui syylliseksi ja tuottava liiketoiminta oli lopetettava."

Likää mielenkiintoisia tarinoita löytää Pekka Kivelän kirjasta. Meiltä taas saat opetusta ja neuvoja vanhan rakennuksen korjaukseen.

 

Selaa referenssejä